Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2018

Підприємцю повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами під час укладення тротуарної плитки в м. Черкаси

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами суб’єктами господарювання під час виконання договорів щодо укладання тротуарної плитки по ряду об’єктів у м. Черкаси.

Під час здійснення досудового розслідування зібрано достатньо доказів причетності до вчинення злочину фізичної особи – підприємця, з яким комунальним підприємством «Соснівська Служба утримання будинків» Черкаської міської ради укладено договір про капітальний ремонт прибудинкової території 2 житлових будинків у м. Черкаси. Установлено, що вказаний підприємець з метою заволодіння бюджетними коштами, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно усвідомлюючи про виконання робіт із завищеною вартістю склав та підписав 2 акти приймання виконаних будівельних робіт, внаслідок чого заволодів грошовими коштами міського бюджету на суму 86 тис.грн., що підтверджено висновком судової будівельно-технічної експертизи.

Наразі зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Робота по дослідженню фактів заволодіння бюджетними коштами суб’єктами господарювання під час виконання договорів щодо укладання тротуарної плитки по ряду об’єктів у м. Черкаси триває.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2223