Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2018

За втручання прокуратури в школах Чигиринщини з’явилася нова антивірусна програма

Під час моніторингу інформації, розміщеної на веб-сайті «Prozorro- публічні закупівлі», прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства  при укладенні договору щодо закупівлі комп’ютерного обладнання в навчальних закладах Чигиринського району, де одним із елементів предмету закупівлі була антивірусна програма.

Встановлено, що фізична особа-підприємець, як виконавець, запропонував антивірус «Kaspersky Anti-Virus 2017», а відділ освіти погодився на встановлення цієї програми в загальноосвітніх закладах. Водночас, відповідно до ст. 4 Закону України «Про санкції», рішення Ради Національної Безпеки і Оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» товариство виробник вказаного антивірусу входить до переліку суб’єктів господарювання, до яких застосовано санкції. Відтак, існує заборона державних закупівель, навіть у інших суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж товарів, робіт, послуг походженням з іноземної держави, до якої застосовано санкції згідно з цим законом.

Прокуратурою пред’явлено позов про визнання договору в цій частині недійсним. На цей час з метою усунення виявлених порушень відповідачем замінено антивірусну програму в навчальних закладах району.

                                                  
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2469