Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

У Черкасах правоохоронцями викрито місцевих жителів, які незаконно збували на території України спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації (ФОТО)

Прокуратурою Черкаської області у скоординованій співпраці з оперативними працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області та Управління Служби безпеки України в Рівненській області 15.05.2018 припинено протиправну діяльність групи осіб, які підозрюються в незаконному придбанні та збуті спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Досудовим розслідуванням установлено, що місцеві жителі, діючи в порушення вимог Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», без відповідного дозволу, за допомогою міжнародних поштових відправлень, з приховуванням від митного контролю, неодноразово отримували та збували на всій території країни спеціальні технічні засоби незаконного зняття інформації.

Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Наразі підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Довідково: за вчинене особам загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк  від 4 до 7 років.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1793