Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2018

За позовом прокуратури визнано недійсними 3 угоди про збільшення ціни на продукти харчування для дітей

За принципової позиції прокуратури Черкаської області господарським судом Черкаської області 15.05.2018 задоволено позовні вимоги прокурора про визнання недійсними 3 додаткових угод про збільшення ціни на продукти харчування для дітей, укладених між відділом освіти Черкаської РДА й одним із товариств Черкащини, а також стягнення до місцевого бюджету надмірно сплачених коштів.

Так, під час вивчення стану додержання органами місцевого самоврядування та виконавчої влади вимог чинного законодавства при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти для дітей, прокуратурою встановлено, що суб’єкт господарювання упродовж квітня – жовтня 2017 року чотири рази звертався до замовника з метою підвищення ціни на одиницю товару, через що її вартість зросла на 46%. Як наслідок, за наявні в бюджеті кошти закуплено лише половину від запланової кількості товару. Враховуючи, що вказані угоди суперечили вимогам Закону України «Про публічні закупівлі», прокурором оскаржено їх до суду.

Загалом, упродовж поточного року за рішеннями судів, постановленими за результатами розгляду позовних заяв прокурорів, визнано недійсними 9 угод у сфері закупівель товарів для дітей за державні кошти, попереджено незаконне  витрачання понад 6 млн. грн., поверненню до місцевих бюджетів  підлягає майже 500 тис. грн. На цей час у провадженні судів перебуває ще 5 позовних заяв щодо визнання недійсними вказаних вище угод на загальну суму 3,6 млн. грн.

Робота на зазначеному напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2292