Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2018

Правова позиція прокуратури в справі про повернення державі майна Уманського елеватора вартістю понад 66,5 млн. грн. підтверджена Верховним Судом

Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді касаційної інстанції у справі за позовом прокуратури щодо відновлення права державної власності на майно Уманського елеватора вартістю понад 66,5 млн. грн., незаконно переданого у приватну власність.

Так, за наслідками перегляду вказаної справи, враховуючи доводи прокуратури, у травні поточного року Верховним Судом відмовлено в задоволенні касаційної скарги відповідача та залишено в силі судове рішення про задоволення позову прокуратури Черкаської області, за ініціативи якої у подальшому здійснено реєстрацію права власності на нерухоме майно вказаного елеватора за державою Україна в особі Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що прокуратурою ініційовано повернення до державної власності 3 майнових комплексів елеваторів, щодо яких виявлено факти незаконної зміни форми власності, зокрема майна Уманського елеватора. Судом першої та апеляційної інстанцій позов прокуратури, спрямований на відновлення права державної власності на майновий комплекс Уманського елеватора, задоволено.

Однак, відповідач, провідний оператор зернового ринку, на користь якого незаконно оформлено право приватної власності на державне майно, оскаржив прийняте господарським судом Черкаської області рішення про задоволення позовних вимог прокурора до судів апеляційної та касаційної інстанцій.

Зазначимо, що це друга справа за позовом прокуратури області щодо повернення державі майна елеваторів, в якій остаточно прийнято рішення суду касаційної інстанції. У квітні поточного року прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді касаційної інстанції в справі за позовом прокуратури щодо відновлення права державної власності на майно Христинівського елеватора вартістю майже 4,5 млн. грн.

На цей час за втручання прокуратури скасовано незаконне право приватної власності на державне майно Уманського елеватора та поновлено інтереси держави.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2551