Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2018

Позицію прокуратури щодо повернення державі 258 га земель у Чорнобаївському районі підтримано судом апеляційної інстанції

Прокуратурою Черкащини 21.03.2018 в апеляційному порядку доведено законність та обґрунтованість позовних вимог про визнання незаконними правочинів з надання в оренду на 25 років земельних ділянок загальною площею 258 га, вартістю понад 5,7 млн. грн. у Чорнобаївському районі для ведення фермерського господарства.

Звернувшись до суду з указаним позовом, прокуратура відреагувала на грубе порушення закону та державних інтересів, допущене при наданні земель державної власності на позаконкурентних засадах.

Чорнобаївським районним судом наприкінці минулого року позовні вимоги прокурора задоволено частково - щодо земельної ділянки площею 25 га, вартістю 675 тис. грн. Не погоджуючись з зазначеним рішенням, останнє оскаржено прокуратурою та відповідачем до вищестоящого суду.

В апеляційній інстанції прокурором повною мірою доведено факт незаконного набуття фізичною особою на пільгових умовах усіх земельних ділянок, що є предметом позову, для ведення фермерського господарства за відсутності наміру створювати таке господарство. Особа, що отримала землю нібито для вказаних цілей, не бажала та не мала спроможності самостійно її обробляти, а передала в суборенду іншому існуючому фермерському господарству, яке, таким чином, уникло обов’язкової процедури на отримання землі – земельних торгів.

На цей час відповідні накази управління Держгеокадастру у Черкаській області стосовно надання спірних земельних ділянок скасовано, укладені договори оренди та суборенди визнано недійсними.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1966