Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2018

За позовом прокуратури державі повернуто землі вартістю майже 1,5 млн. грн. у межах Черкаського району

У лютому поточного року господарським судом Черкаської області задоволено черговий позов Черкаської місцевої прокуратури про зобов’язання товариства звільнити та повернути державі земельні ділянки в адміністративних межах Кумейківської сільської ради Черкаського району площею 48 га,  вартістю понад 1,5 млн. гривень, які незаконно використовувалися за удаваним правочином.

Установлено, що суб’єкт господарювання, замість укладення з Головним управлінням Держгеокадастру в Черкаській області договору оренди землі, як єдиного правовстановлюючого документу, передбаченого чинним законодавством для вказаного виду відносин, отримав землю в користування від сільської ради, яка взагалі не мала повноважень на її розпорядження. 

Внаслідок задоволення судом позовних вимог прокурора незаконному користувачу належить звільнити земельну ділянку та повернути державі для подальшого ефективного розпорядження нею.

Нагадаємо, у грудні 2017 року господарським судом Черкаської області задоволено аналогічний позов прокурора про повернення державі земельних ділянок в адміністративних межах Мошнівської сільської ради Черкаського району площею 34 га,  вартістю понад 900 тис. гривень.


Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2072