Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2018

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора товариства, який завдав державі збитків на загальну суму майже 5 млн. грн. при будівництві очисних споруд у м. Золотоноша

Прокуратурою Черкаської області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням директора товариства з обмеженою відповідальністю у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що директор товариства під час будівництва об’єкту «Очисні споруди м. Золотоноша - реконструкція (III черга)», зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, шляхом завищення вартості обладнання, яке постачалося на вказаний об’єкт будівництва, та внесення до офіційних документів відомостей про роботи, які не передбачено проектно-кошторисною документацією, привласнив бюджетні кошти на загальну суму близько 5 млн. грн.

Нагадаємо, що ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси вказаному вище службовцю обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 400 тис. грн.

Крім того, з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків у межах кримінального провадження на майно обвинуваченого накладено арешт в розмірі понад 8 млн. грн.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.      

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 3611