Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2018

Повідомлено про підозру одному з учасників злочинної групи, яка викрадала грошові кошти з банкоматів

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом таємного викрадення банківських коштів в особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4, ч. 5 ст. 185 (викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Установлено, що 60-річний житель м. Київ за попередньою змовою з іншими особами, в листопаді 2016 року, перебуваючи в смт. Жашків, заздалегідь підготувавши засоби вчинення злочину, шляхом пошкодження банкомату викрали грошові кошти в сумі 623 тис. грн. У подальшому вказані вище особи вчинили аналогічний злочин в смт. Маньківка, викравши з банкомату 200 тис. грн. Таким чином, останні заподіяли банківським установам збитків на суму більш як 800 тис. грн.

За результатами досудового розслідування одному з учасників групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4, ч. 5 ст. 185 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На цей час правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження інших співучасників та виявлення всіх осіб, причетних до вчинення вказаних вище злочинів.

Довідково: за вчинені кримінальні правопорушення особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
                                             
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2605