Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2018

У минулому році прокуратура ефективно реагувала на неправосудні судові рішення у кримінальних провадженнях

    Прокуратурою області постійно вживаються заходи щодо ефективного реагування на неправосудні судові рішення у кримінальних провадженнях та забезпечення належної участі в їх перегляді в апеляційному порядку.

    Протягом 2017 року міськрайсудами області з ухваленням обвинувальних вироків розглянуто 1602 кримінальних провадження, з яких 1503 - за участю прокурорів місцевих прокуратур.

    Загалом, у минулому році прокурорами подано 353 апеляційні скарги на неправосудні рішення суду у кримінальних провадженнях за чинним КПК України.

    Апеляційним судом області за участі прокурорів прокуратури області розглянуто 640 кримінальних проваджень.

    Упродовж 2017 року за апеляційними скаргами прокурорів змінено та скасовано 272 незаконних судових рішень у кримінальних провадженнях (172 вироки). За вказаний період апеляційним судом за апеляційними скаргами  прокурорів скасовано 12 незаконних реабілітуючих рішень судів першої інстанції.

    Крім цього, у минулому році прокуратурою області подано 73 касаційні скарги на рішення судів першої та апеляційної інстанцій.

    Діяльність прокуратури області спрямована на відшукання найбільш ефективних методів з реалізації права на апеляційне та касаційне оскарження задля дотримання законності у здійсненні судового провадження, ухвалення законних судових рішень та запровадження засобів, які позитивно позначаться на ефективності та якості прокурорського реагування.
                                                         

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2162