Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2017

За фактом незаконного полювання та вчинення опору працівнику поліції відкрито кримінальні провадження

Внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 248 (незаконне полювання) Кримінального кодексу України, та розпочато досудове розслідування за фактом порушення особами правил полювання в адміністративних межах Мошнівського лісництва Черкаського району, під час якого 11.12.2017 застрелено 3 оленів.

Також установлено, що один із чоловіків, який здійснював незаконне полювання на оленів, вчинив опір правоохоронцям під час виконання ними службових обов’язків, здійснивши наїзд на працівника поліції, внаслідок чого останньому заподіяно тілесні ушкодження. 

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування в зазначених кримінальних провадженнях проводиться слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Черкаської області.

На цей час у кримінальних провадженнях проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне та всебічне з’ясування всіх обставин події, прокуратурою вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Хід розслідування кримінальних проваджень взято на контроль керівництвом прокуратури Черкаської області.
 

Довідково: злочин, передбачений ч. 1 ст. 248 КК України карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до 3 років, ч. 2 ст. 345 - обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.  

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2793