Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2017

За позовом прокуратури в державну власність повернуто майновий комплекс Уманського елеватору вартістю понад 66 млн. грн.

За ініціативи прокуратури поновлено державні інтереси у правовідносинах щодо виявлених фактів вибуття з державної власності майнових комплексів 3 елеваторів області, які рішенням Уряду включено до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.
У ході представницької діяльності встановлено, що всупереч вимогам законодавства в 2011 році провідному оператору зернового ринку держави дозволено незаконне оформлення права приватної власності на державне майно.
Прокуратурою ініційовано повернення майнових комплексів елеваторів, щодо яких виявлено факти незаконної зміни форми власності, до державної власності.
Так, наприкінці вересня поточного року господарським судом Черкаської області задоволено останній з трьох, пред’явлених прокуратурою області позовів, спрямованих на відновлення права державної власності на майнові комплекси - щодо Уманського елеватору вартістю понад 66 млн. грн.
Нагадаємо, у вересні 2017 року господарським судом Черкаської області також задоволено позов прокуратури про оскарження оформлення права приватної власності на майновий комплекс Христинівського елеватору, в серпні 2017 року Київським апеляційним господарським судом за результатами апеляційного оскарження залишено в силі судове рішення щодо відновлення права державної власності на майно Шполянського елеватору.

Загальна вартість державного майна вказаної категорії, щодо якого відновлено державні інтереси за позовами прокуратури, складає більш як 215 млн. грн.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2451