Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2017

На Черкащині правоохоронцями припинено незаконну діяльність ще одного наркоторговця

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом збуту 49-річним жителем Христинівського району наркотичних засобів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
Для припинення протиправної діяльності Уманською місцевою прокуратурою 14.09.2017 спільно з працівниками поліції за місцем проживання зловмисника проведено санкціонований обшук, під час якого виявлено та вилучено значну кількість рослин конопель, електронні ваги, а також грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.
Наразі Уманським міськрайонним судом накладено арешт на вилучені грошові кошти в сумі 78 тис. грн., 15,5 тис. євро та 4,5 тис. доларів США.
У кримінальному провадженні триває проведення судово-хімічних експертиз, по закінченні яких буде вирішено питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження відповідно до вимог законодавства.
На цей час вживаються заходи щодо встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину, а також забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, зокрема повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.
Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 
кількість переглядів: 2732