Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2017

Прокуратура: за водокористування без дозволу структурному підрозділу ДП «Укрспирт» доведеться сплатити майже 150 тис. грн.

Прокуратура Черкаської області захищає інтереси держави в частині  дотримання суб'єктами господарювання вимог чинного законодавства під час використання землі та інших природних ресурсів.
Так, 10.04.2017 господарським судом Київської області задоволено позов прокуратури області, заявлений в інтересах держави до структурного підрозділу ДП «Укрспирт», про стягнення до бюджету майже 150 тис. грн. спричинених збитків, що обумовлені самовільним використанням водних ресурсів.
Підставою для звернення до суду з відповідним позовом стали виявлені прокуратурою факти безпідставного, без чинного дозволу на спеціальне водокористування, здійснення структурним підрозділом ДП «Укрспирт» забору майже 40 тисяч кубометрів прісних підземних та поверхневих вод річки Косарки.       
Робота на вказаному напрямі триває, адже порушення суб'єктами господарювання встановленого порядку надання в користування природних ресурсів мають бути припинені, а завдані збитки - відшкодовані.
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2004