Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2016

В Уманському районі затримано зловмисника, якого викрито в організації замовного вбивства своєї співмешканки та її сина

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 27, п. 11 ч. 2 ст. 115 (готування до злочину, умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.
Встановлено, що 71-річний житель Уманського району, маючи умисел на позбавлення життя своєї співмешканки та її сина, підбурював до вчинення умисного вбивства місцевого жителя. За позбавлення життя двох людей зловмисник обіцяв винагороду у розмірі 25 тисяч гривень.
Життя потерпілим вдалося зберегти завдяки злагодженим діям працівників прокуратури Черкаської області  та ГУ НП в Черкаській області, які імітували обстановку злочину та інсценували вбивство 44-річного сина співмешканки, відзнявши це на фотоапарат телефону.
Після ознайомлення з фотокартками із зображеннями нібито вчиненого кримінального правопорушення, замовник, будучи впевненим у тому, що син його співмешканки вбитий, намагався передати виконавцю частину обіцяної винагороди, але був затриманий «на гарячому» правоохоронцями.
На цей час тривають слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про повідомлення правопорушнику про підозру у вчиненні злочину та обрання йому запобіжного заходу.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 27, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України, особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2386