Прокуратурою Черкаської області вживаються заходи з координації діяльності правоохоронних органів регіону щодо припинення нелегальної діяльності автозаправних станцій на території Черкаської області.
 
Так, процесуальними керівниками прокуратури Черкаської області спільно із слідчими та оперативними працівникам Управління Служби безпеки України в Черкаській області проведено декілька невідкладних обшуків на незаконно діючих автозаправних станціях Черкаського регіону, під час яких правоохоронцями вилучено бухгалтерсько-технічну документацію, комп’ютерну техніку, предмети та речі, пов`язані з незаконною діяльністю, опломбовано та унеможливлено доступ до бензоколонок й іншої техніки автозаправних станцій.
 
 
За вказаними фактами розслідуються кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого) Кримінального кодексу України.
 
У ході здійснення скоординованих заходів правоохоронцями установлено очевидців правопорушень, у тому числі осіб, які користувалися послугами вказаних автозаправних станцій, які надають показання щодо їхньої протиправної діяльності.
 
Наразі процесуальними прокурорами готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучені та опечатані речі й документи.
 
Невідкладні заходи щодо протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій тривають.
 
Водночас повідомляємо, що ураховуючи актуальність питання нелегальної діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, з метою оперативного реагування на такі факти в прокуратурі Черкаської області створено спеціальну «гарячу лінію» за номером телефону: (0472) 31-34-10.
 
 
Усі громадяни, яким відома інформація про діяльність нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, мають можливість звернутися на вказаний вище телефон «гарячої лінії». За отриманими повідомленнями про вказану протизаконну діяльність прокуратурою вживатимуться заходи відповідно до вимог чинного законодавства.
 
Звертаємось до всіх мешканців Черкаського регіону з проханням бути відповідальними та не ставити під загрозу своє життя й здоров’я, а також технічний стан автотранспорту.
 
Повідомляє прес-служба  прокуратури Черкаської області.