Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Витяг із закону України "Про доступ до публічної інформації

В И Т Я Г

З А К О Н     У К Р А Ї Н И

« ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ»

( від 13.01. 2013 № 2939-VI)

  

Публічна інформація (стаття 1)
 
Публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених Законом.
 

Сфера дії Закону (стаття 2)

Цей Закон не поширюється на відносини щодо отримання інформації суб’єктами владних повноважень при здійснені ними своїх функцій, а також у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.

Публічна інформація є відкритою, крім випадків встановлених законом (стаття 1)
Публічна інформація з обмеженим доступом (стаття 6)
Інформацією з обмеженим доступом є:
1)    конфіденційна інформація;
2)    таємна інформація;
3)  службова інформація.
Обмеженню доступу підлягає інформація, а не документ. Якщо документ містить інформацію з обмеженим доступом, для ознайомлення надається інформація доступ до якої не обмежений.

Конфіденційна інформація (стаття 7) – інформація доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб’єктів владних повноважень, та яка може поширюватися у визначеному ними порядку за їх бажанням відповідно до передбачених ними умов.

Таємна інформація (стаття 8) – інформація, доступ до якої обмежується відповідно до частини другої статті 6 Закону, розголошення якої може завдати шкоди особі, суспільству і державі. Таємною визнається інформація, яка містить державну, професійну, банківську таємницю, розвідувальну таємницю,  таємницю досудового розслідування та іншу передбачену законом таємницю.

           Службова інформація (стаття 9) – інформація, що міститься в документах суб’єктів владних повноважень, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов’язані з розробкою напряму діяльності установи або здійсненням контрольних, наглядових функцій органами державної влади, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або прийняттю рішень; зібрана в процесі оперативно-розшукової, контр розвідувальної діяльності, у сфері оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці.

кількість переглядів: 1735