Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2017

У прокуратурі Черкаської області підведено підсумки роботи за 9 місяців 2017 року

13 жовтня 2017 року, в прокуратурі Черкаської області відбулася нарада під головуванням прокурора області, під час якої обговорено підсумки роботи органів прокуратури області за 9 місяців 2017 року та визначено основні завдання на наступний період.
 
У роботі наради взяли участь перший заступник та заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів, прокурорсько-слідчі працівники прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їхні заступники та начальники відділів місцевих прокуратур.
 
Оперативну нараду відкрив прокурор області Сергій Овчаренко, який позитивно відзначив активну роботу колективу відомства упродовж поточного року та окреслив ряд пріоритетних завдань, визначених на сьогодні для органів прокуратури керівництвом Генеральної прокуратури України.
 
Так, особливо гострою проблемою наразі постають питання незаконного рейдерства в аграрному секторі економіки, зокрема для нашого регіону з високим рівнем розвитку сільського господарства, недопущення порушень прав суб’єктів господарювання, здійснення тиску на бізнес, а також дотримання конституційних прав громадян та забезпечення законності в місцях несвободи.
 
Прокурор області наголосив, що вказані питання потребують активного прокурорського втручання та узгоджених координаційних дій задля їх вирішення.
 
Під час заходу заслухано інформації першого заступника та заступників, керівників місцевих прокуратур і окремих начальників відділів місцевих прокуратур з основних напрямів діяльності.
 
Зі слів прокурора області, не всі прокурори спрацювали однаково ефективно, тому очільник відомства, закінчуючи нараду, в черговий раз вимагав від підпорядкованих прокурорів максимально вжити дієвих заходів, спрямованих на підвищення ефективності та швидкості досудового розслідування, притягнення до відповідальності правопорушників, вжиття заходів до відшкодування збитків державі. Адже, як зазначив Сергій Овчаренко, «індикатором ефективної роботи всієї правоохоронної системи регіону є дотримання конституційних прав громадян, розвиток бізнесу, безпека на вулицях, виконання повноважень органів влади дійсно у межах та у спосіб, визначених Конституцією та законами України».
 
За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, які необхідно реалізувати.
 
 
Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1922