Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2015

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно колишніх прокурорів за незаконні дії під час Революції Гідності

Слідчим відділом прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та направлено до суду два обвинувальних акти стосовно колишніх заступника прокурора м. Черкаси та старшого прокурора зазначеної прокуратури за вчинення злочинів під час подій Революції Гідності.

Так, слідством установлено, що вказані особи, здійснюючи процесуальне керівництва у кримінальному провадженні, незаконно погодили повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою громадянам, які не брали участі в акціях протесту.

Підозрюваним інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності) КК України.

Прокуратурою області продовжується розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з подіями Революції Гідності, та притягнення усіх винних осіб до відповідальності.


    Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2005