Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2015

За реагування прокурора державі повернуто незаконно орендовану земельну ділянку вартістю 2,7 млн грн

Органам прокуратури Черкаської області вдалося довести в суді факт незаконної передачі у користування громадянину земельної ділянки, вартістю 2,7 млн грн.

Так, Христинівська районна державна адміністрація у порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про землеустрій», без розроблення проекту відведення земельної ділянки, надала громадянину для ведення товарного сільськогосподарського виробництва земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 108 га.

З метою усунення вказаних порушень прокурор звернувся з позовом до суду про визнання недійсним розпорядження райдержадміністрації, договору оренди та повернення земельної ділянки у власність Головного управління Держземагентства у Черкаській області.

Рішенням Христинівського районного суду позовні вимоги прокурора задоволені повністю, договір оренди землі визнано недійсним, а розпорядження визнано протиправним та скасовано. Також зобов’язано повернути отримані раніше ним земельні ділянки у власність держави.

У подальшому, не погоджуючись з прийнятим рішенням суду, представник громадянина оскаржив його в апеляційному порядку.

З огляду на принципову позицію та беззаперечність аргументів, наданих прокурором в судовому засіданні, апеляційним судом Черкаської області апеляційна скарга залишена без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.


      Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1925