Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2015

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно учасника терористичної організації «ДНР»

    Прокуратурою області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно мешканця міста Артемівськ за участь у діяльності терористичної організації «ДНР».

    Слідством встановлено, що вказана особа, перебуваючи у складі «ДНР», використовуючи вогнепальну зброю, у супроводі двох озброєних осіб змусила працівників Артемівської радіотелевізійної станції припинити мовлення каналів українського телебачення та переналаштувати їх на канали Російської Федерації. В результаті цього мешканців м. Артемівськ було позбавлено права перегляду українських програм та доступу до правдивої інформації, що становило загрозу інформаційній безпеці України.

    Крім того, він збирав інформацію про місця знаходження, пересування техніки і особового складу Збройних Сил України та передавав її представникам терористичної організації «ДНР».

   У подальшому вказана особа була затримана працівниками СБУ в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

    Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

   Його дії кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження із вогнепальної зброєю), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення,переробка вогнепальної зброї) КК України.

   За вчинений злочин підсудному загрожує покарання у виді позбавлення волі від 8 до 15 років.


    Прес-служба прокуратури Черкаської області
 

кількість переглядів: 2441