Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2015

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно слідчого, яка притягнула завідомо невинного громадянина до кримінальної відповідальності під час подій Євромайдану

     Слідчим відділом прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно слідчого Придніпровського райвідділу міліції міста Черкаси за вчинення кримінальних правопорушень під час подій Революції Гідності.
    Установлено, що вказаний посадовець у січні минулого року повідомила про підозру у вчиненні злочинів за фактами масових заворушень та захоплення державних будівель громадянину, який був затриманий під час акцій протесту, що проходили в місті Черкаси. У подальшому, підробивши клопотання про обрання останньому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, направила його до суду.
    Підозрюваній інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1 ст. 364 ( зловживання владою) та ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності) КК України.
      Прокуратурою області подовжуються вживатися заходи, спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин подій, що мали місце під час проведення акцій протесту, та притягнення усіх винних осіб до відповідальності.


      Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2090