Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2015

За реагування прокурора скасовано незаконний вирок суду, яким було виправдано злочинця

    Апеляційний суд Черкаської області задовольнив апеляцію прокурора та скасував рішення суду першої інстанції, яким незаконно і безпідставно виправдано керівника структурного підрозділу Тальнівської районної державної адміністрації за скоєння тяжкого злочину.
    Так, вироком Тальнівського районного суду зазначеного посадовця виправдано у вчиненні злочину у сфері службової та професійної діяльності, зокрема за одержання неправомірної вигоди в сумі 1 тис доларів США.
    Проте прокурор не погодився з рішенням суду та оскаржив його в апеляційному порядку.
      Під час судового слідства в суді апеляційної інстанції державний обвинувач повністю довів винуватість особи у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).
     Вироком апеляційного суду рішення суду першої інстанції скасовано у зв’язку з істотними порушеннями вимог кримінального процесуального законодавства, а підсудного визнано винним та засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 3 роки з позбавленням права обіймати певні посади стоком на 3 роки і присвоєного рангу держслужбовця.

       Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2214