Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2014

Прокуратура відстояла права фермерів на законне право оренди земельними ділянками вартістю понад 8 млн грн

    За втручання прокуратури Черкаської області Головним управлінням Держземагентства в області скасовано накази, якими планувалось незаконно передати в оренду 312 га земель сільськогосподарського призначення, вартістю понад 8 млн грн.
     Так, проведеною прокуратурою перевіркою встановлено, що на початку поточного року Головне управління Держземагентства у Черкаській області протиправно видало накази, якими надано одному громадянину дозволи на розробку землевпорядної документації для передачі земель сільськогосподарського призначення в оренду.
    Разом з тим з’ясовано, що вказані землі належать на праві оренди іншим особам, і у разі реалізації зазначених наказів, останні були б позбавлені законного права на збір урожаю, що призвело б до негативних економічних наслідків та соціальної напруги в регіоні.
     За даним фактом прокуратурою на адресу начальника зазначеної установи внесено подання, за результатом якого, скасовано незаконні накази та захищено права фермерів на користування землями загальною вартістю понад 8 мільйонів гривень.

      Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 5596