Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2014

Представники Генеральної прокуратури України взяли участь у зустрічі з дипломатами

    Під головуванням Міністра закордонних справ сьогодні відбулась зустріч представників правоохоронних відомств, а також Міністерства охорони здоров’я з представниками дипломатичних місій в Україні.

     Від Генеральної прокуратури України участь у зустрічі взяли заступники Генерального прокурора України Лілія Фролова та Віктор Войцишен.

     Зокрема, Віктор Войцишен поінформував учасників заходу про події, що мали місце 10 січня біля районного Києво-Святошинського суду.

    Він акцентував увагу на тому, що в цей день суд виніс вирок у кримінальній справі стосовно терористичної діяльності групи осіб.

     «Тоді коли на лаві підсудних знаходились обвинувачені у підготовці терористичного акту, організована група радикально налаштованих молодиків блокувала роботу суду, протидіяла працівникам міліції та погрожувала судді. Сам суддя, до речі, був госпіталізований до реанімаційного відділення столичної лікарні, де перебуває й зараз», - сказав заступник Генерального прокурора.

     Крім того, за його словами, слідчими перевіряється можливість та механізм отримання Ю.Луценком тілесних ушкоджень під час участі останнього у блокуванні автобусів з працівниками міліції.

     «Оскільки до цього часу він (Ю. Луценко) відмовлявся давати будь-які свідчення у провадженні, і лише сьогодні існує ймовірність їх отримання, механізм та можливі обставини появи його тілесних ушкоджень з’ясовуються слідчим шляхом», - зазначив Віктор Войцишен.

     У свою чергу, заступник Генерального прокурора Лілія Фролова звернула увагу дипломатів на те, що демократичні гасла, які використовують деякі політичні сили, йдуть у розріз з тими діями, що відбуваються насправді.

    «Події, свідками яких ми з вами є, не мають нічого спільного з мирними акціями. Аналогічні дії у будь-якій з країн не залишилися б без відповідного реагування з боку органів влади та правоохоронців. Я маю на увазі систематичне порушення закону, блокування транспортних комунікацій, захоплення адміністративних будівель, також прояви вандалізму, хуліганства та провокації», - сказала Лілія Фролова.

    Відділ взаємодії із засобами масової інформації 
    прес-служби Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 2350