Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

УМАНЕЦЬ ІВАН ХАРИТОНОВИЧ

     Народився 22 листопада 1923 року в с. Шуляки Жашківського району Черкаської області. Після закінчення 8-го класу у 1939 році поступив на навчання до Цибулівського ФЗУ і через рік одержав спеціальність токаря. З грудня 1940 року по червень 1941 року навчався в аероклубі.
У липні 1941 року почав працювати на Тульському заводі № 38, а через чотири місяці завод уже випускав продукцію на Уралі.
 
     З травня 1942 по серпень 1948 року служив в Радянській Армії на посаді старшини батареї 86-го гвардійського мінометного полку, приймав участь в бойових діях.
 
     Після демобілізації два роки працював секретарем виконкому Таращанської міськради.
 
     У 1950 - 1952 роках навчався у Київській юридичній школі.
 
     З липня 1952 по травень 1984 року працював в органах прокуратури на посадах: слідчого, помічника прокурора, прокурора Черкаського району, прокурора відділу прокуратури області, а останні 17 років - начальником відділу нагляду за розглядом кримінальних справ у судах. У 1958 році заочно закінчив Київський державний університет.
Йому присвоєно класний чин старшого радника юстиції.
 
     За сумлінну роботу неодноразово заохочувався Генеральним прокурором СРСР, Прокурором УРСР та прокурором області.
 
     За активну участь у Великій. Вітчизняній війні його нагороджено орденом Вітчизняної війни 2 ступеня, медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «За оборону Сталінграда», «За взяття Берліна» та іншими медалями. Проживає у м. Черкаси.
 

кількість переглядів: 74927