Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

КРАСНООКИЙ ОЛЕКСАНДР АНДРІЙОВИЧ

     Народився 10 листопада 1924 року у м. Кривий Ріг. Після закінчення середньої школи був призваний в Радянську Армію. Деякий час навчався в Орджонікідзенському піхотному училищі, але у зв'язку з погіршенням обстановки на фронті його направили в діючу армію. Приймав участь в обороні Кавказу, в листопаді 1942 року був тяжко поранений, до червня 1943 року лікувався в госпіталях та був визнаний непридатним до військової служби.
З 1943 до 1948 року навчався в технічних вузах та працював начальником відділу кадрів у будівельному тресті м. Кривий Ріг.
 
     У 1948 - 1950 роках навчався в Одеській юридичній школі. В органах прокуратури працював з серпня 1950 по вересень 1987 року на посадах: помічника прокурора району, прокурорів відділів, начальника відділу загального нагляду, заступника та першого заступника прокурора Волинської області. У 1962 році був переведений на роботу в органи прокуратури Киргизької РСР, де працював начальником відділу прокуратури республіки, прокурором м. Фрунзе, старшим помічником прокурора республіки.
 
     У прокуратурі Черкаської області працював з 1979 по 1987 рік, обіймав посади прокурора слідчого відділу, заступника начальника слідчого відділу та начальника відділу загального нагляду.
 
     У 1958 році закінчив юридичний факультет Київського державного університету, кандидат юридичних наук.
За зразкове виконання службових обов’язків неодноразово заохочувався Генеральним прокурором СРСР, прокурорами Української та Киргизької РСР, прокурорами Волинської і Черкаської областей.
 
     Нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури».
 
     Як учасник Великої Вітчизняної війни, нагороджений Орденом Вітчизняної війни 1 ступеня, медалями «За відвагу», «За оборону Кавказу» та сімома іншими медалями.
 
     Працював завідуючим кафедрою юридичного інституту Черкаської академії менеджменту. Мав 60 наукових праць, вчене звання професора. Міністром освіти і науки України він також нагороджений знаком «Відмінник освіти України».
     Помер у 2005 році.

кількість переглядів: 74951