Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

СЕМЕНОВ ВОЛОДИМИР ЗАХАРОВИЧ

     Народився 1 липня 1925 року в с. Варварівка-1 Бобринецького району Одеської області в сім’ї військовослужбовця. До 1941 року навчався в середній школі м. Коломиї, де закінчив 9 класів.
 
     У зв’язку з початком війни переїхав до м. Вознесенська Миколаївської області і почав працювати в столярних майстернях.
 
     З квітня 1944 по 9 травня 1945 року приймав участь у Великій Вітчизняній війні в якості обчислювача артилерійського полку, а потім (до 1950 року) служив у Збройних Силах.
 
     Після демобілізації працював бухгалтером у Вознесенському змішторзі.
 
     У 1951 році вступив на юридичний факультет Одеського університету. Проте, у зв’язку з ліквідацією юрфаку був переведений на навчання до Львівського університету, який закінчив у 1956 році. Державною комісією розподілений на роботу в органи прокуратури Черкаської області. Працював стажистом прокуратури м. Черкаси, слідчим прокуратури Чорнобаївського району. З 1958 року прокурор Чорнобаївського району, м. Сміла та Смілянського району.
 
     Всього в органах прокуратури працював понад 31 рік.
 
     За час роботи зарекомендував себе висококваліфікованим, сумлінним і принциповим працівником. До підлеглих, колег і громадян ставився з повагою, через що користувався авторитетом.
 
     За зразкове виконання службових обов’язків, активну участь у зміцненні законності заохочувався Генеральним прокурором СРСР, прокурором України та прокурором області.
 
     20 травня 1982 року Указом Президії Верховної Ради УРСР йому присвоєно почесне звання «Заслужений юрист Української РСР».
 
     Як учасника Великої Вітчизняної війни його нагороджено орденом Вітчизняної війни 1 ступеня, медалями «За бойові заслуги», «За перемогу над Німеччиною» та 8 іншими нагородами.
 
     Помер у серпні 2010 року.

кількість переглядів: 74858