Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

ЩОЛОКОВ ВОЛОДИМИР ОЛЕКСАНДРОВИЧ

     Народився 4 лютого 1924 року в м. Старобільську Луганської області в сім’ї службовців, у 1941 році закінчив середню школу.
 
     У зв’язку з початком війни вступив до винищувального батальйону - цивільне формування по підтриманню громадського порядку. Після входу німців до міста намагався перейти лінію фронту, але цього зробити не вдалось, і він залишився на окупованій території. У січні 1943 року Червона Армія звільнила Старобільськ і його призвали в армію. Приймав участь в боях 3-го Українського, 1-го та 2-го Білоруських фронтів, зв’язківцем. З травня 1945 по червень 1950 року служив в частинах групи Радянських окупаційних військ у Німеччині на посаді начальника телеграфної станції.
 
     У 1950 році вступив до Одеського державного університету, але через ліквідацію юридичного факультету навчання продовжив у Львівському університеті.
 
     З 1955-го по 1957 рік працював стажистом помічника прокурора, помічником прокурора м. Тернополя, а потім 17 років - прокурором міста Тернополя.
 
     З липня 1974 року і до виходу на пенсію у 1984 році працював в апараті прокуратури Черкаської області начальником відділу по нагляду за додержанням у судах цивільних справ, начальником слідчого відділу.
Йому присвоєно класний чин старшого радника юстиції.
 
     За активну участь у Великій Вітчизняній війні і проявлену мужність нагороджений орденом Вітчизняної війни 2 ступеня, медалями «За відвагу», «За звільнення Варшави», «За взяття Берліна», «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. та іншими нагородами.
 
     За зразкове виконання службових обов’язків, внесок у справу зміцнення законності, високий професіоналізм, ініціативність, багаторічну і бездоганну службу в органах прокуратури у 1970 році нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури», у 1972 р. йому присвоєно почесне звання «Заслужений юрист Української РСР», 40 разів заохочувався Генеральним прокурором Союзу РСР, Генеральним прокурором України, прокурором області.
Помер 16 січня 2004 року.

кількість переглядів: 75180