Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

СЕГАЛ САМУІЛ ЛАЗАРЕВИЧ

     Народився 3 вересня 1923 року у м. Житомирі в сім’ї службовців. Закінчивши у 1940 році на відмінно середню школу, вступив до Київського індустріального інституту.
 
     У зв’язку з початком Великої Вітчизняної війни приймав участь у будівництві оборонних споруд навколо Києва. У вересні 1941 року його направлено на навчання до Омського гвардійського мінометного училища, після закінчення якого, прибувши на Північно-Західний фронт, був призначений командиром взводу управління дивізіону 2226-го мінометного полку - «Катюша».
 
     До завершення війни приймав участь у бойових діях, займав офіцерські посади: начальник розвідки дивізіону, командир батареї 22-го гвардійського мінометного полку. Йому було присвоєно військове звання гвардії капітан. Учасник параду Перемоги у Москві.
 
     Після звільнений із Збройних Сил у період з 1948 поо 1954 рік працював в Черкаській області та заочно навчався у Харківському юридичному інституті.
 
     З березня 1955 року до серпня 1998 року працював в органах прокуратури Черкаської області на посадах слідчого прокуратур Гельмязівського, Золотоніського районів, а в 1973 році переведений на роботу в апарат прокуратури області, де обіймав посади прокурора слідчого відділу, заступника начальника слідчого відділу, начальника слідчого відділення, старшого помічника прокурора області по оперативному обліку та статистиці, прокурора кримінально-судового відділу, старшого прокурора відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами по боротьбі з організованою злочинністю.
 
     Нагороджений орденами Вітчизняної війни 1 ступеня, Червоного Прапора, Червоної Зірки, медалями «За оборону Києва», «За перемогу над Німеччиною» та іншими нагородами.
 
За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, ініціативність 78 разів заохочувався Генеральним прокурором Союзу РСР, Генеральним прокурором України та прокурором області. У1994 році його нагороджено нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури України».
Помер 29 вересня 1998 року.

кількість переглядів: 75081