Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

МАТЮЩЕНКО ІВАН ОЛЕКСАНДРОВИЧ

     Народився 25 вересня 1920 року в с. Незаможному Поліського району Київської області.
 
     У 1935 році закінчив неповну середню школу і працював у місцевому колгоспі, зокрема, рахівником дільничної бригади. У вересні 1939 року зарахований на навчання до Київської юридичної школи, де перебував до призову в армію. З жовтня 1940 року по жовтень 1945 року служив у Збройних Силах, приймав участь у бойових діях на фронтах Вітчизняної війни, у тому числі в обороні Ленінграду. 
 
     У жовтні 1945 року був демобілізований і почав працювати слідчим Іванківської районної прокуратури, потім слідчим прокуратури Поліського, Мокрокалигірського районів Київської області. З 1949 року по 1983 рік - прокурор Мокрокалигірського, Кам’янського, Уманського районів та прокурор міста Умані. У липні 1986 року вийшов на пенсію за вислугою років, деякий час працював помічником прокурора Уманського району.
 
     За бойові заслуги, нагороджений 12 орденами і медалями, у тому числі орденом Вітчизняної війни, медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «За оборону Ленінграду» та іншими. За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, ініціативність  неодноразово  заохочувався Генеральним прокурором Союзу РСР, прокурором України та прокурором області.
 
     Йому присвоєний класний чин старшого радника юстиції. Помер 27 січня 1999 року.

кількість переглядів: 74939