Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

ІВАНЧЕНКО ІВАН НИКИФОРОВИЧ

     Народився 13 листопада 1912 року в с. Парафіївка Ічнянського району Чернігівської області. У 1930 році закінчив середню школу і почав працювати бригадиром у радгоспі, а через рік - вальцювальником на Дніпродзержинському металургійному заводі. З 1934 р. до 1936 року служив у Червоній Армії. Після звільнення в запас продовжив роботу на заводі. 
 
     У 1941 році закінчив Київську юридичну школу і працював суддею в Олішевському районі на Чернігівщині. З липня 1941 року до серпня 1946 року перебував у Збройних Силах, приймав участь у бойових діях з німецько-фашистськими загарбниками. Учасник битви на Курській дузі.
 
     За мужність і відвагу при звільненні міста Калинковичі БРСР нагороджений орденом Червоної Зірки, орденом Вітчизняної війни 1 ступеня та 6 медалями.
 
Після демобілізації два роки працював суддею Тетіївського району Київської області, а у 1948 року - в органах прокуратури на посадах прокурора Катеринопільського району, слідчого прокуратури Тальнівського району Київської області.
 
     У 1955 - 1963 роках - прокурор Шрамківського, Драбівського районів Черкаської області. З лютого 1963 року - помічник прокурора Уманського району, а з жовтня цього року - помічник прокурора міста Черкас.
 
     У лютому 1974 року вийшов на пенсію.
 
     За багаторічну сумлінну роботу неодноразово заохочувався Генеральним прокурором Союзу РСР, прокурором України та прокурором області.
 
     Іван Никифорович відзначався чесністю, непідкупністю та принциповістю, мав високу кваліфікацію, був уважним до колег і громадян. Користувався авторитетом серед працівників правоохоронних органів.
 
     Помер 2 лютого 1996 року.

кількість переглядів: 74992