Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

ВІННИЦЬКИЙ АРКАДІЙ ЙОСИПОВИЧ

     Народився 22 квітня 1922 року у Переяславі-Хмельницькому Київської області у сім’ї кравця. У 1930 році сім’я переїхала до Кривого Рогу Дніпропетровської області, де він пішов до школи.
 
     У жовтні 1940 року був призваний до Збройних Сил.
 
     З першого дня Великої Вітчизняної війни і до 1945 року приймав участь в бойових діях з німецько-фашистськими загарбниками командиром спеціального розвідувально-агентурного загону від Генштабу Червоної Армії.
 
     Після закінчення війни був слухачем курсів офіцерського складу та займав командні посади у частинах Білоруського військового округу.
 
     У 1947 році після демобілізації протягом двох років навчався у Київській юридичній школі. 5 серпня 1949 року його призначено народним слідчим прокуратури Черкаського району Київської області, а з червня 1952 року - народним слідчим прокуратури міста Черкаси. На слідчій роботі перебував майже 50 років.
 
     Батьківщина високо оцінила його бойові заслуги, нагородивши 18 нагородами, серед яких три ордени Червоного Прапора, Вітчизняної війни 1 ступеня, орден Богдана Хмельницького 1 ступеня, та численні медалі.
 
     За сумлінну роботу в органах прокуратури 66 разів заохочувався Генеральним прокурором Союзу РСР, Генеральним прокурором України та прокурором області.
 
     У 1995 році нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури України». Йому присвоєно класний чин старшого радника юстиції.
 
     Про участь у війні 1941-1945 років написав книгу «Розвідники Артура Спрогіса», а досвідом роботи слідчим та криміналістом показав у телефільмі про розслідування вбивств.
 
     Помер 2 серпня 2000 року.

кількість переглядів: 74892