Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2019

У ПРОКУРАТУРІ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДБУЛАСЯ КООРДИНАЦІЙНА НАРАДА КЕРІВНИКІВ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ

У прокуратурі Черкаської області під головуванням прокурора області Сергія Овчаренка за участі керівництва Національної поліції в області, служби безпеки, фіскальної служби, заступників прокурора області, керівників місцевих прокуратур та начальників територіальних відділів поліції проведено координаційну нараду щодо стану законності в Черкаській області, визначення основних напрямів запобігання і протидії злочинності та корупції, у тому числі її організованим проявам за наслідками роботи у 2018 році.
 
IMGP6318
 
Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.
 
На нараді підведено підсумки спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності, у тому числі організованим її формам, і корупції на території Черкаської області в минулому році.
 
Учасниками заходу відмічено, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян у поточному році.
 
Упродовж 2018 року завдяки вжитим скоординованим заходам правоохоронним органам області вдалося зменшити кількість злочинів усіх категорій тяжкості, злочинів проти життя та здоров’я, проти волі, честі та гідності особи, проти довкілля, проти громадської безпеки, злочинів проти власності, безпеки руху та експлуатації транспорту, у тому числі подолано тенденцію росту незаконних заволодінь транспортними засобами. Також на території області зменшилася кількість кримінальних правопорушень, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, іноземними громадянами, неповнолітніми або за їх участі. Покращився стан виявлення злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг.
 
Увагу учасників наради звернуто на покращення роботи задля реальної результативності, зокрема щодо виявлення та профілактики злочинів, пов’язаних з корупцією, так і корупційних правопорушень, адже протидія корупції - один із пріоритетних напрямків діяльності всіх правоохоронців.
 
Порівняно з позаминулим роком більш ніж в половину збільшилася результативність розслідування органами Національної поліції в області кримінальних проваджень про кримінальні корупційні правопорушення. До суду скеровано 57 обвинувальних актів проти 44.
 
Досягнуто зрушень щодо розслідування кримінальних правопорушень про злочини в сфері земельних правовідносин. До суду скеровано 20 обвинувальних актів.
 
Крім того, з 15 до 108 збільшилася кількість скерованих до суду обвинувальних актів у бюджетній сфері, з 2 до 5 – за фактами розтрати або привласнення бюджетних коштів, виділених на будівництво, утримання та ремонт автомобільних доріг.
 
Правоохоронними органами області знешкоджено 9 організованих злочинних угруповань у складі 34 осіб.
 
Окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, у тому числі злочинів проти життя і здоров’я особи, майнових злочинів, які в структурі злочинності становлять більшу частину всіх облікованих злочинів, та протидія кримінально-караній корупції під час використання бюджетних коштів, привласненні земель, у першу чергу серед державних службовців вищих категорій, та найбільш небезпечних діянь, пов’язаних з безпосереднім отриманням матеріальних благ.
 
У ході заходу з інформацією та поясненнями виступили перший заступник прокурора області Володимир Павленко, начальник Головного управління Національної поліції в області Валерій Лютий, заступник начальника управління Служби безпеки України Ігор Чайковський, начальник Головного управління Державної фіскальної служби в області Максим Криштопа, представники правоохоронних органів, керівники місцевих прокуратур та начальники територіальних відділів поліції.
 
За підсумками наради визначено першочергові орієнтири спільних скоординованих дій правоохоронців, спрямованих на утвердження законності та протидії злочинності на Черкащині.
 
Джерело: http://procherk.info/news/7-cherkassy/69701-u-prokuraturi-cherkaskoyi-oblasti-vidbulasja-koordinatsijna-narada-kerivnikiv-pravoohoronnih-organiv

кількість переглядів: 1630