Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2018

НА ЧЕРКАЩИНІ СУДИТИМУТЬ ГРУПУ ОСІБ, ЯКИХ ОБВИНУВАЧУЮТЬ У РЕЙДЕРСЬКОМУ ЗАХОПЛЕННІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА (ФОТО)

На Черкащині судитимуть групу осіб, яких обвинувачують у рейдерському захопленні сільськогосподарського підприємства (ФОТО)chk.gp.gov.ua
 
8 жовтня прокуратурою Черкаської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох обвинувачених за фактом рейдерського захоплення підприємства в Городищенському районі Черкаської області, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 206-2, ч. ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 365-2 КК України. Про це інформує прес-служба прокуратури.
 
Нагадаємо, 6 квітня 2018 група осіб, з метою протиправного заволодіння майновим комплексом аграрного підприємства, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених установчих документів товариства, внесли зміни до відомостей про юридичну особу, засновника та керівника товариства в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань і незаконно юридично набули право власності на майновий комплекс і майно вказаного товариства, а також майнове право на урожай 2018 року, внаслідок чого заподіяно шкоду у сумі 119 млн. грн.
 
Під час досудового розслідування майно повернуто його законному володільцю.
 
 
Також правопорушнику, який організував рейдерське захоплення, оголошено про підозру у вчиненні шахрайського заволодіння майном аграрного підприємства, яке здійснює свою діяльність на території Жашківського району, за ч. 4 ст. 190 КК України.
 
У ході досудового розслідування достовірно встановлено, що посів сільськогосподарських культур в адміністративних межах двох сіл Жашківського району Черкаської області здійснено зазначеним вище підприємством.
 
Однак, при спробі зібрати врожай підозрюваний, залучивши активістів, заблокував можливість розпочати роботу власнику посівів, тим самим позбавив права пайовиків на отримання належної їм плати за оренду землі.
 
У подальшому, 7 жовтня, користуючись тим, що засіяне власником поле залишилось без охорони, рейдери, використовуючи попередньо найняту сільськогосподарську техніку, розпочали збір врожаю, але завдяки діям ГУНП в Черкаській області та місцевих жителів, що є пайовиками зазначеного підприємства, були зупинені.
 
 
Дивує той факт, що активісти, в тому числі представники Національного корпусу в Черкаській області, прибувши на поле, стали на бік рейдерів і до цього часу підтримують їх на акціях протесту та в судових засіданнях.
 
Прокуратура області наголошує, що буде відстоювати інтереси пайовиків і не дасть можливості рейдерам, які прикриваються активістами, захопити вирощений аграріями врожай.
 
Довідково: за вчинене обвинуваченим загрожує від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Джерело: http://vikka.ua/novini/36415-na-cherkaschini-suditimut-grupu-osib-yakih-obvinuvachuyut-u-rejderskomu-zahoplenni-silskogospodarskogo-pidpriemstva-foto.htm
 

кількість переглядів: 1584