Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2017

ЗА МАХІНАЦІЇ З ПРИДБАННЯМ КВАРТИР ДЛЯ АТОВЦІВ ЧЕРКАСЬКОМУ ЧИНОВНИКУ ОГОЛОСЯТЬ ВИРОК

Прокуратурою Черкаської області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської обласної державної адміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, а саме – службової недбалості. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.
 
Нагадаємо, що службовець в порушення вимог Закону України "Про здійснення державних закупівель", Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни, та Порядку використання державних коштів на забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців і осіб, які брали участь в антитерористичній операції, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, через несумлінне ставлення до них, не перевірив інформацію щодо дійсної ринкової вартості житла, не пересвідчився в реальному завищенні запропонованих цін та здійснив неефективне використання субвенцій з державного бюджету шляхом укладання договорів купівлі-продажу квартир для сімей загиблих військовослужбовців за завищеними цінами, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на суму 3,8 млн грн.
 
Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 

 

У Черкасах судитимуть чиновника ОДА за оскандалені квартири АТОвцям

 
 
Олександр Криворучко на прес-конференції заявляв, що придбали квартири випадково в пік підвищення ціни
Обвинувальний акт стосовно колишнього чиновника Черкаської ОДА, який обвинувачується в службовій недбалості під час закупівлі квартир для сімей учасників АТО, скеровано до суду, повідомляють в прокуратурі Черкаської області.
Прокуратурою Черкаської області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської обласної державної адміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
 
Нагадаємо, що вказаний вище службовець в порушення вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель», Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни, та Порядку використання державних коштів на забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців і осіб, які брали участь в антитерористичній операції, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, через несумлінне ставлення до них, не перевірив інформацію щодо дійсної ринкової вартості житла, не пересвідчився в реальному завищенні запропонованих цін та здійснив неефективне використання субвенцій з державного бюджету шляхом укладання договорів купівлі-продажу квартир для сімей загиблих військовослужбовців за завищеними цінами, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на суму 3,8 млн. грн.
 
 
Довідково: санкцією ч. 2 ст. 367 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від ста до двохсот п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
 
 
Інші джерела:
 
 
 

кількість переглядів: 2276