Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2016

ЗАВЕРШИЛОСЯ СЛІДСТВО У СПРАВІ ЧЕРКАСЬКИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ-ХАБАРНИКІВ

cherk-sbu-policija-xabar2
 
Прокуратура Черкаської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників Уманського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області. Їх обвинувачують у вимаганні та одержанні 09.09.2016 неправомірної вигоди в розмірі 3 000 гривень. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської  області.
 
Нагадаємо, гроші ділки в погонах вимагали за непритягнення до адміністративної відповідальності та повернення посвідчення водія, а також технічного паспорту на автомобіль приватної особи, яка є мешканцем одного з районів Черкащини.
 
Слідство кваліфікувало дії правоохоронців за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
 
cherk-sbu-policija-xabar1Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Хабарникам обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та відсторонено від займаних посад.
 
Також, як писав “Ні корупції!”, ще одне розслідування щодо корупційних дій двох працівників Жашківського відділення Уманського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області, яких обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368  (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, завершено. Як ми повідомляли, правоохоронці, працюючи на посадах заступника начальника слідчого відділу та старшого інспектора зазначеного відділення поліції, вимагали та отримали від громадянина п’ятдесят тисяч гривень за прийняття рішення про закриття кримінального провадження щодо нанесення тілесних ушкоджень.
 

кількість переглядів: 1514