Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2016

ПІДПРИЄМСТВО "ЗЕКОНОМИЛО" НА ПОДАТКАХ ПОНАД 800 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Гроші
 
За наслідками досудового розслідування прокуратура Черкаської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо керівника одного з підприємств м. Черкаси за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків. Про це повідомила прес-служба відомства.
 
Правопорушення виявила прокуратура області спільно з працівниками управління СБУ в Черкаській області.
 
Згідно з матеріалами досудового розслідування, керівник підприємства у листопаді 2015 року умисно ухилився від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток на загальну суму понад 800 тис. грн. Ці гроші через дії керівника не надійшли до державного бюджету.
 
“На майно підприємства накладено арешт, прокуратурою області в інтересах держави до підприємства пред’явлено цивільний позов на суму 802 149 грн.  Зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу в сумі 34 000 грн. або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років”, – повідомляє Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.    
 
Як писав “Ні корупції!”, управління захисту економіки в Черкаській області викрило незаконну діяльність приватного акціонерного товариства. Керівники товариства привласнили 5 мільйонів 400 тисяч гривень бюджетних коштів. За даним фактом слідче управління ГУНП у Черкаській області відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191  Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
 

кількість переглядів: 1660