Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2016

ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТРАТОР ПРОГАВИВ ТРИ ПІДПРИЄМСТВА ВАРТІСТЮ 11 МЛН. ГРН.

 прокуратура Черкаської області
 
За наслідками досудового розслідування прокуратура Черкаської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно державного реєстратора Умані. Службовця обвинувачують у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
 
 
“Вказана особа обвинувачується в неналежному виконанні своїх службових обов’язків, що призвело до незаконної перереєстрації трьох підприємств загальною вартістю 11 мільйонів гривень. Через несумлінне ставлення до покладених на державного реєстратора обов’язків зловмисник (обвинувальний акт щодо нього раніше скеровано до суду), скориставшись логіном, паролем, електронно-цифровим підписом державного реєстратора у м. Умань, здійснив несанкціонований доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців й незаконно зареєстрував три підприємства на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей”, – повідомляє Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
 
Санкцією ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України передбачено покарання – позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.
 
reestrato-majno-slidstwo
 
У ході досудового розслідування порушені права засновників підприємств відновлені, майно повернули його законним власникам.
 
Тиждень тому, як повідомляв “Ні корупції!“, під час вивчення стану законності проведення аукціонів з продажу майна боржників у процедурах банкрутства Смілянська місцева прокуратура Черкаської області встановила факт безпідставного відчуження арбітражним керуючим майна банкрута – комунального підприємства Смілянської міської ради.
 
Усупереч закону України до ліквідаційної маси комунального підприємства, визнаного банкрутом, службовець включив нерухоме та рухоме майно, яке не перебувало у нього на праві власності або праві господарського відання, а належало іншій юридичній особі. У подальшому вказане майно продали, внаслідок чого державі завдано істотної шкоди. За цим фактом Смілянська місцева прокуратура  внесла до ЄРДР відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.
 
Джерело:

кількість переглядів: 2084