Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2016

НА ЧЕРКАЩИНІ ОРЕНДАР КОРИСТУВАВСЯ СТАВКОМ МАЙЖЕ ЗАДАРМА

-stavok-cherk-zhash
 
Господарський суд Черкаської області задовольнив позовні вимоги Уманської місцевої прокуратури щодо зміни умов договору оренди земельної ділянки під водою (ставка) с. Вільшанка Жашківського району у частині збільшення орендної плати за її користування.
 
Відтепер, відповідно до рішення суду, до місцевого бюджету територіальної громади щорічно буде додатково надходити понад 40 тис. грн. плати за оренду сільського ставка.
«Встановлено, що незважаючи на зміну нормативної грошової оцінки земельної ділянки водного фонду, набрання чинності положеннями Податкового кодексу України, якими передбачено, що розмір орендної плати за користування землею повинен бути не менш як 3 відсотки її нормативної грошової оцінки, востаннє зміни в цій частині до відповідного договору вносились у 2008 році, а отже, орендар сплачував орендну плату за користування земельної ділянки площею понад 12 га з порушенням вимог ст. 288 Податкового кодексу України», – повідомляє Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
Через це порушення місцевий бюджет недоотримував значну суму коштів, оскільки орган місцевого самоврядування не вживав заходів щодо приведення договірних відносин з орендарем землі у відповідність до вимог нових ставок орендної плати.
 
orenda-stavka-cherk-zhash
 
Протягом першого півріччя цього року, за інформацією прес-служби прокуратури області, для захисту інтересів громадян та держави органи прокуратури вжили низку заходів представницького характеру.
 
Судами задоволено 127 позовів прокурорів на загальну суму понад 15 млн. 28 тис. грн. Забезпечено виконання судових рішень за позовами прокурорів на суму 9 млн. 536 тис. грн. з 27 млн. 797 тис. грн. Відсоток реального виконання становить 34%, що є вищим загальнодержавного (32%).
 

кількість переглядів: 1797