Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2016

СЕКРЕТАРКА СІЛЬРАДИ, ЯКА ПРОГОЛОСУВАЛА ЗА ВИДІЛЕННЯ ЗЕМЛІ РОДИЧЦІ, ЗАПЛАТИТЬ ШТРАФ

zemla-komisija-cherkЗолотоніська місцева прокуратура Черкаської області виявила корупційну діяльність секретаря однієї з сільських рад району. Будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, чиновниця порушила вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», вчинивши дії та прийнявши рішення в умовах реального конфлікту інтересів.
 
«Встановлено, що посадова особа місцевого самоврядування в порушення антикорупційного законодавства не повідомила визначене коло осіб про наявність реального конфлікту інтересів в своїй діяльності та під час вирішення питання про надання в користування близькій особі земельної ділянки прийняла участь в роботі сесії та голосувала за прийняття рішення з земельного питання», – повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.
 
За результатами розгляду протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, постановою Золотоніського міськрайонного суду секретаря ради визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адмінпорушення та оштрафовано на суму у 1700 грн. На цей час судове рішення не вступило в законну силу.
 
Така, порівняно мізерна сума штрафу, – ніщо у порівнянні з отриманим благом – земельною ділянкою. Тому чиновники часто нехтують антикорупційним законодавством.
 
Нещодавно «Ні корупції!» оприлюднив інформацію про протиправну діяльність голови однієї із сільських рад Монастирищенського району, що на Черкащині, який у порушення антикорупційного законодавства не повідомив сесію про наявність у нього конфлікту інтересів та уклав договір оренди земельної ділянки історико-культурного призначення площею 25 га зі своєю дружиною. Постановою Монастирищенського районного суду сільського голову визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення – штраф у розмірі 1700 грн.
 
Також у червні цього року, як вже писав «Ні корупції!», постановами Черкаського районного суду двох депутатів сільської ради Черкаського району визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. Депутати сільради у жовтні 2015 року взяли участь у голосуванні щодо надання собі та членам своєї сім’ї у постійне користування земельних ділянок, не повідомивши сесію сільської ради про наявність реального конфлікту інтересів.

кількість переглядів: 1823