Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2016

ДВА ГЕКТАРИ ЗЕМЕЛЬ ВОДНОГО ФОНДУ НА ЧЕРКАЩИНІ ПОВЕРНУЛИ ДЕРЖАВІ

cherk-bereg-richka-voda
 
 
Прокуратура Черкаської області оскаржила у суді розпорядження Черкаської районної державної адміністрації про передачу у приватну власність земельної ділянки загальною площею майже 2 га. Оскаржуваний наділ знаходиться в межах прибережної захисної смуги річки Вільшанка. Як повідомляють у прокуратурі, райдержадміністрація прийняла рішення щодо цієї землі з порушенням вимог чинного законодавства.
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відхилив касаційну скаргу відповідачів та за залишив без змін рішення апеляційного суду Черкаської області від 02.09.2015 про задоволення позову прокурора залишено без змін.
«Незаконно передану земельну ділянку площею майже 2 га, яка знаходиться в межах прибережної захисної смуги річки Вільшанка, належить повернути державі», – повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області у коментарі «Ні корупції!».
 
А нещодавно Чорнобаївський відділ Золотоніської місцевої прокуратури виявив факт незаконного вилучення та подальшої передачі в оренду терміном на 20 років земельної ділянки державної власності, розташованої  в межах Чорнобаївського району в прибережній захисній смузі Кременчуцького водосховища на землях водного фонду. На ділянці мали розмістити культурно-оздоровчий центр. Щоб повернути землю у власність держави, Золотоніська місцева прокуратура скерувала позовну заяву до господарського суду Черкаської області.
cherk-zabudova-dnipra-01-300x200
 
 
Як писав “Ні корупції”, нещодавно Черкаський районний суд за позовом прокуратури скасував незаконне розпорядження Черкаської районної адміністрації та визнав недійсними свідоцтва на право власності на чотири земельні ділянки водного фонду – прибережної захисної смуги р. Вільшанка поблизу с. Лозівок Черкаського району, які в березні 2014 року протиправно передали у власність окремим громадянам.

кількість переглядів: 1727