Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2016

ВЕТЕРИНАР-ХАБАРНИК ТАКИ ВІДСИДИТЬ СВОЇ П'ЯТЬ РОКІВ ЗА ГРАТАМИ

cherk-xabar-groshi
 
Начальник управління ветеринарної медицини в Черкаському районі – головний державний інспектор ветеринарної медицини району, згідно з матеріалами справи, рік тому одержав від лікаря ветеринарної медицини неправомірну вигоду в сумі 12 000 гривень за включення його до штатного розпису Черкаської районної ветеринарної лікарні в Черкаському районі і залишення йому статусу офіційного лікаря ветеринарної медицини на певний час.  З часом хабарника перекваліфікували на шахрая, через що він зміг уникнути суворого покарання.
 
Хабарника затримали у 2015 році, справу розслідували і матеріали передали до суду. Більше року засідань у різних інстанціях – і Апеляційний суд Черкаської області 18.11.2015 року перекваліфіковує злочин на шахрайство.
 
apel-sud-uxvala-cherk
 
 
“Ні корупції!” неодноразово повідомляв про віртуозність черкаських суддів, які, схоже, напрацювали власну практику перекваліфікацій корупційних справ у справи з менш обтяжливими наслідками.
 
Як писав “Ні корупції!”, прокуратура Черкаської області оскаржила це рішення у Вищому спеціалізованому суді. У касаційній скарзі прокурор просив скасувати ухвалу суду апеляційної інстанції через неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність та через істотні порушення кримінального процесуального закону. При цьому представник обвинувачення наполягав на тому, що провадження в суді апеляційної інстанції було здійснено незаконним складом суду.
 
vsu-sud-uxvala-cherk
 
Вищий спеціалізований суд повернув справу на новий розгляд.
 
29.11 новий судовий розгляд вказаного провадження було завершено. Суд виніс нове рішення – залишив у силі вирок Соснівського районного суду м. Черкаси від 16.09.2015, яким вищевказану службову особу засуджено за ч. 3 ст. 368 КК України до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на два роки з конфіскацією всього належного майна, з позбавленням 9 рангу державного службовця. Як повідомили у прокуратурі Черкаської області, на цей час вирок суду вступив в законну силу.
 
apel-sud-vyrok-cherk
 
«Завдяки принциповому підходу державного обвинувача до підтримання державного обвинувачення у цьому провадженні, внесенню обґрунтованих апеляційної та касаційної скарг, на сьогодні завершено судовий розгляд вказаного провадження та ухвалено законне судове рішення», – повідомила «Ні корупції!» прес-служба прокуратури Черкаської області.
 
 
Джерело:

кількість переглядів: 1922