Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2016

НЕДБАЛІСТЬ ПОДАТКІВЦІВ ОБІЙШЛАСЯ ДЕРЖАВІ У 500 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Податкова в Черкасах
 
Слідчий відділ прокуратури Черкаської області повідомив про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, двом колишнім працівникам Державної податкової інспекції в одному з районів області. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.
 
Службовці не вжили заходів до відображення в інформаційній базі автоматизованої системи «Аудит» суми узгодженого грошового зобов’язання. Наслідком їхніх дій стало звільнення платника податків від грошового зобов’язання в розмірі майже 500 тис. грн.
 
“Неналежне виконання колишніми податківцями своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них потягло за собою ненадходження зазначеної суми грошових коштів до державного бюджету. На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчо-процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене проведення досудового розслідування, обрання підозрюваним запобіжних заходів та прийняття кінцевого процесуального рішення у відповідності з вимогами кримінального процесуального закону”, – коментує прецедент  Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
 
Як повідомляв “Ні корупції!”, за касаційною скаргою суд скасував виправдувальний вирок стосовно двох службовців одного з підприємств обласного центру, яких обвинуватили у нанесенні державі 16 млн. грн. збитків. Посадовці ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах. Вироком Придніпровського районного суду Черкас їх виправдали у зв’язку з недоведеністю в їхніх діях складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 
Не погодившись із судовим рішенням, прокуратура області оскаржила у касаційному порядкові виправдувальний вирок суду першої інстанції, залишений в силі апеляційним судом Черкаської області.
 
Джерело:
 
 

кількість переглядів: 1651