Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2016

НА ЧЕРКАЩИНІ СУДИТИМУТЬ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО ЗА ГРАБІЖ НА ДОРОЗІ

 
cherk-prokukatura -novyny.cherkasy.ua
 
Прокуратура області завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно інспектора Черкаського районного відділення поліції Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Його обвинувачують  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 186 (грабіж), ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.
 
cherk-sbu-policija-xabar1“Слідством встановлено, що працівник правоохоронного органу, не маючи повноваження на здійснення контролю за дотриманням правил учасниками дорожнього руху, повідомив водію завідомо неправдиву інформацію про порушення Правил дорожнього руху та вчинення ним адміністративного правопорушення і, скориставшись розгубленим станом водія, у присутності останнього та інших осіб відкрито викрав з гаманця, який водій тримав у руці, грошові кошти в сумі 500 грн”, – розповіла Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
 
Санкції статей, за якими обвинувачують підозрюваного,  передбачають максимальне покарання – позбавлення волі  до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.
 
Як ми повідомляли,  прокуратура Черкаської області завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників Жашківського відділення Уманського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368  (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
 
cherk-sbu-policija-xabar2
 
Слідчі прокуратури Черкаської області спільно з працівниками управління внутрішньої безпеки в Черкаській області Департаменту внутрішньої безпеки України та управління СБУ в Черкаській області 02.07.2016 року затримали працівників Жашківського відділення поліції Уманського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області під час отримання хабара.
фото УСБУ
фото УСБУ
 
 
Як писав «Ні корупції!», правоохоронці, працюючи на посадах заступника начальника слідчого відділу та старшого інспектора зазначеного відділення поліції, вимагали та отримали від громадянина п’ятдесят тисяч гривень за прийняття рішення про закриття кримінального провадження щодо нанесення тілесних ушкоджень.
 
Основне джерело:
 
Інші джерела:
 
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 1686