Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2016

ЧЕРКАСЬКИМ УЧИТЕЛЯМ ПОВЕРНУЛИ БАЗУ ВІДПОЧИНКУ

фото hromadske.cherkasy.ua
фото hromadske.cherkasy.ua
 
Для захисту інтересів держави та недопущення факту вилучення земельної ділянки прокуратура Черкаської області взяла участь у розгляді господарської справи за позовом департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради до Свидівоцької сільської ради, ТОВ «Селена» про визнання незаконними та скасування рішень щодо передачі землі, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки міської бази відпочинку учителів.
 
Міська база відпочинку вчителів створена в 1969 році в с. Свидівок Черкаського району. Згідно з рішенням Черкаського обласного виконавчого комітету від 10.06.1980 року,  Черкаському обкому профспілки працівників освіти, за рахунок земель управління захисних споруд на Кременчуцькому водосховищі Черкаського району, відведена земельна ділянка площею 1,67 га під базу відпочинку вчителів.
 
1994 року земельна ділянка площею 1,67 га була вилучена із підпорядкування обкому профспілки працівників освіти та передана управлінню освіти Черкаського міського виконавчого комітету.
 
Через брак коштів у 2003 році управління освіти уклало договір про спільну діяльність із ГО «Обслуговуючий кооператив «Дніпро-2003», повідомляє Громадське Черкаси. Через 2 роки Свидівоцька сільська рада надала дозвіл на оформлення кооперативом «Дніпро-2003» права приватної власності на нерухоме майно бази відпочинку вчителів. А в 2007 році та ж сама сільська рада ухвалила рішення скасувати державний акт на постійне користування землею, виданий управлінню освіти.
Із 2007 року департамент освіти і члени кооперативу судяться за майно бази. Поки тривали судові розгляди, землю разом із будиночками на початку лютого цього року віддали в оренду ТОВ «Селена».
 
«Прокуратурою встановлено, що Свидівоцька сільська рада, приймаючи рішення про передачу ТОВ «Селена» в оренду спільної земельної ділянки, вийшла за межі своїх повноважень та порушила право держави в особі департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на її користування. Рішенням Господарського суду Черкаської області позовні вимоги задоволено в повному обсязі, та у свою чергу, попереджено незаконне використання земельної ділянки вартістю 308 тис.грн.», – повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.
 
 
 

кількість переглядів: 2145