Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2016

АДВОКАТ-ХАБАРНИК ПОСТАНЕ ПЕРЕД СУДОМ (ВІДЕО)

За наслідками досудового розслідування прокуратура Черкаської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвоката-хабарника, інформує прес-служба відомства.
Як повідомляв у березні цього року «Ні корупції»            (http://nikorupciji.org/2016/03/23/zamist-zahystu-cherhovyj-zlochyn/), адвоката, який намагався підкупити податківця, спіймали на гарячому.  Він намагався дати неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн. слідчому податкової міліції за ухвалення останнім рішення про закриття кримінального провадження щодо осіб, яким він надавав юридичні послуги. Злочинну діяльність адвоката викрили прокуратура Черкаської області спільно з відділом внутрішньої безпеки Головного управління ДФС в області та Головним управлінням Національної поліції.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
У грудні минулого року черкаський адвокат отримав чотири роки неволі за хабарництво   (http://nikorupciji.org/2015/12/09/cherkaskyj-advokat-otrymav-ponad-chotyry-roky-vyaznytsi-za-habarnytstvo-ta-shahrajstvo/ ) і шахрайство. Чоловік підбивав свою підзахисну до передачі 13 тисяч гривень судді за перегляд вироку, обіцяючи звільнення від покарання. До всього, як з’ясувалося у ході слідства, чоловік не мав наміру передавати гроші судді.
«Вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси адвоката визнано винним у скоєнні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, та призначено покарання – позбавлення волі на строк 4 роки 2 місяці з конфіскацією всього майна належного йому на праві приватної власності», – повідомила Світлана Андрійченко, речниця прокуратури області.
 
Get the Flash Player to see this player.
 
 
Джерела:
 

кількість переглядів: 2496