Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2024

Прокуратура вживає заходів з метою забезпечення збереження об’єктів природно-заповідного фонду

Смілянською окружною прокуратурою особлива увага приділяється  питанням захисту земель та об’єктів природно-заповідного фонду в частині визначення їх меж та територій на місцевості.

За принципової позиції прокурорів Смілянської окружної прокуратури, забезпечено виконання рішення суду зобов’язального характеру. Наразі виготовлена документація та встановлені межі в натурі (на місцевості) заповідного урочища «Шарпіно», статус якого отримано у 2007 році, загальною площею 25,4 га, що знаходиться в адміністративних межах Тернівської сільської ради Черкаського району Черкаської області.

Слід зазначити, що на сьогодні Смілянською окружною прокуратурою пред’явлено позовних заяв про встановлення меж 14 об’єктів природно-заповідного фонду та забезпечено встановлення меж об’єктів природно- заповідного фонду таких як гідрологічний заказник «Сунківське», геологічна пам’ятка природи місцевого значення «Березняківський кар’єр», заповідні урочища «Горіхова діброва», «Ганзик» та ін.  

Зволікання зі встановленням меж об’єктів природно-заповідного фонду на місцевості є однією з передумов для незаконного вилучення, самовільного захоплення чи загрози втрати цих об’єктів.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 60