Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2024

Виправдовував збройну агресію рф у соцмережах-взято під варту жителя Золотоніського району

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру 40-річному жителю Золотоніського району Черкаської області за фактами виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що громадянин України, використовуючи власний акаунт у соціальній мережі, неодноразово поширював дописи антиукраїнського спрямування. Чоловік у своїх постах розповсюджував проросійські наративи, визнавав правомірною так звану «спецоперацію», стверджував, що на території України відбувається «насильницька українізація у терористичній формі».

Крім того, під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу, підозрюваний зухвало запропонував розпочати засідання з прослуховування гімну СРСР. Не реагуючи на законні зауваження та вимоги суду, заявляв, що у 2014 році відбувся «антиконституційний державний переворот» і всі представники органів судової влади, прокуратури та слідства здійснюють терористичну діяльність.

До підозрюваного застосовано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює УСБУ в Черкаській області.

Довідково:  санкція частини 3 статті 436-2 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 43