Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2024

Бракон’єри постануть перед судом

Прокурори Черкаської області скерували до суду 9 обвинувальних актів за обвинуваченням «бракон’єрів» за фактами незаконного зайняття рибним, звіриним, або іншим водним добувним промислом (ч. 1 ст. 249 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено 10 осіб, які діючи всупереч чинному законодавству України про охорону навколишнього природного середовища, знаючи про заборону вилову риби в нерестовий період, на початку квітня поточного року, у водоймах Черкащини, за допомогою заборонених знарядь лову: сіток та «павуків» виловили водні біоресурси – рибу, чим заподіяли істотну шкоду рибному господарству України, на загальну суму понад 1,5 млн грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали дізнавачі територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

З метою відшкодування завданих державі збитків прокурорами в межах кримінального судочинства пред’явлено цивільні позови.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді штрафу розміром від 17 000 до 51 000 грн або обмеженням волі на строк до 3-х років.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 76